Ereksjonsproblemer fysisk

Ereksjonsproblemer fysisk

Hva er de fysiske årsakene til ereksjonsproblemer? Selv om ereksjonsproblemer ikke er livstruende, kan det få alvorlig innvirkning på kvaliteten på livet ditt, og forholdet hvis du opplever det. Her tar vi for oss alt du trenger vite om de fysiske årsakene til ereksjonsproblemer.

Ereksjonsproblemer er når du ikke klarer å få ereksjon som varer lenge nok, eller er sterk nok til å ha sex. Å få ereksjon er en kompleks kombinasjon av psykologisk stimulering og fysisk respons. Når noe går galt med en av disse funksjonene, kan det føre til ereksjonsproblemer, ofte kalt impotens. Ereksjonssvikt er svært vanlig, og påvirker om lag halvparten av menn fra 40 til 70 en eller annen gang.

En ereksjon skjer når hjernen mottar signaler fra dine sanser som utløser seksuell opphisselse. Disse signalene kan være noe du ser, føler, lukter, berører eller hører. Kjemiske meldinger sendes deretter til blodkarene i penis, som utvides. Dette fører til at svamp-lignende vev i penis blir engorged med blod, noe som utløser utvidelse av størrelse og form fra slapp til oppreist.

Hva er årsakene til ereksjonsproblemer?

Årsaker til erektil dysfunksjon kan være psykologisk eller fysisk. Fysiske årsaker til erektil dysfunksjon har en tendens til å falle i fire hovedtyper. De inkluderer:

 • Vaskulogene forhold – som påvirker blodstrømmen
 • Hormonale forhold – påvirker hormonnivåer
 • Anatomiske forhold – påvirker strukturen av penis
 • Neurogene forhold – påvirker nerver, hjerne og ryggmargen.

 • 21 fysiske årsaker til ereksjonsproblemer

 • #1 Aterosklerose. Denne vaskulære sykdommen er en av de vanligste årsakene til ereksjonsproblemer. Det skjer når fete stoffer lagres og tetter arteriene dine. Dette kan redusere blodstrømmen til viktige områder, inkludert penis.
 • #2 Høyt blodtrykk. Også kjent som hypertensjon, er denne tilstanden også en vanlig årsak til ereksjonsproblemer, da det kan påvirke blodstrømmen til penis. Det skjer når høyt blodtrykk forårsaker skade på arteriene, noe som gjør dem tykkere. Dette kan begrense blodstrømmen. Det er medisiner for å behandle ereksjonsproblemer forårsaket av høyt blodtrykk, selv om enkelte stoffer, som beta-blokkere, også kan utløse ereksjonsproblemer. Hvis du er bekymret, snakk med legen din om at du kan endre medisinen for noe annet.
 • #3 Diabetes. Ereksjonsproblemer er vanlig blant personer med diabetes av flere grunner. Tilstanden kan også skade nerveenden i penis, noe som kan føre til tap av følelse. Diabetes er også knyttet til økt risiko for hjertesykdom, depresjon og tretthet som alle kan påvirke din seksuelle helse.
 • #4 Nyresykdom. Kronisk nyresykdom, eller alvorlig nyreskade, kan forårsake problemer med hormoner, sirkulasjon, nerver og energinivå. En alvorlig komplikasjon, kjent som uremi, forårsaker avfallsprodukter som skal skylles ut av kroppen for å bygge opp i systemet. Forskning viser at om lag halvparten av mennene som har uremi, har også lav sexlyst og ereksjonsproblemer. De psykologiske og fysiske belastningene av denne tilstanden kan også ha betydning. Det er noen indikasjon på at en nyretransplantasjon kan forbedre ereksjonsproblemer, men i noen tilfeller er seksuell funksjon og sexlyst fortsatt svekket selv etter operasjonen.
 • #5 Skjoldbrusk sykdom. Hormonale lidelser knyttet til skjoldbruskkjertelen er ganske vanlige årsaker til erektil dysfunksjon. Så mange som 1 av 10 menn over 60 år opplever skjoldbruskkjertelproblemer. Både underaktive og overaktive tyroider er forbundet med ED. Den gode nyheten er at når skjoldbruskkjertelen er behandlet, blir symptomene på erektil dysfunksjon vanligvis også bedre. Hvis du tror at du kan ha et skjoldbruskkjertelproblem, se legen din for tester, slik at du kan starte behandlingen så snart som mulig.
 • #6 Multipel sklerose (MS). Du kan oppleve ereksjonsproblemer hvis MS har skadet deler av ryggmargen og hjernen som er involvert i seksuell opphisselse. Dette påvirker ca. 70% av mennene med MS, noe som forårsaker problemer med ereksjon og utløsning. Bivirkninger av MS-medikament kan også spille en rolle i dette. Snakk med legen din som kan foreskrive deg medisinering for å overvinne ereksjonsproblemer. Hormontype behandlinger, kalt prostaglandiner, kan også hjelpe sammen med vakuum enheter.
 • #7 Parkinsons sykdom. Det er vanlig å oppleve lav sexdrift eller ereksjonsproblemer som følge av fysiske effekter av denne tilstanden. De inkluderer koordinasjons- og balanseproblemer, langsom bevegelse, muskelstivhet og stivhet. Tretthet, stress og følelsesmessig påvirkning av å ha denne tilstanden kan også påvirke kjønnslivet og forholdene dine. Snakk med legen din om medisiner som kan hjelpe og forholdsrådgivning eller sexterapi.
 • #8 Cerebrovaskulær sykdom. Denne tilstanden kan begrense blodstrømmen til hjernen og forårsake problemer med å planlegge eller utføre oppgaver, inkludert å ha sex. Det er ofte forårsaket av aterosklerose.
 • #9 Perifer sykdom. Skader på et eller flere av dine perifere nerver kan forstyrre nervesystemet, i noen tilfeller utløse ereksjonsproblemer. Nerveskade av denne typen kan være et resultat av en rekke årsaker, inkludert diabetes. Behandlingen innebærer vanligvis å identifisere og håndtere de underliggende årsakene, som for eksempel diabetes, samt medisiner for å behandle ereksjonsproblemer selv.
 • #10 Prostata kreft. Dette forårsaker ikke ereksjonsproblemer direkte, men behandling for det kan. Radioterapi, hormonell manipulering eller kirurgi for å fjerne prostata kan forårsake erektilproblemer.
 • #11 Hypogonadisme. Dette er en hormonell tilstand som utløser unormalt lave nivåer av det mannlige hormonet testosteron, som kan påvirke sexlyst og forårsake ereksjonsproblemer. Denne tilstanden kan være tilstede ved fødselen, noe som utløser sen oppstart av pubertet og små testikler. Det kan utvikle seg senere i livet, og blir noen ganger referert til som “mannlig overgangsalderen”. Det er ikke bare en vanlig del av aldring og kan være knyttet til overvekt eller diabetes. Hvis dette skjer med deg, se legen din som kan utføre en blodprøve for å måle testosteronnivået. Behandling inkluderer testosteronutskiftningsterapi som kan være i form av tabletter, geler, implantater eller en injeksjon.

 • #12 Cushings sykdom. Denne tilstanden skyldes ekstremt høye nivåer av hormonet kortisol i kroppen din. Dette skaper en rekke symptomer, blant annet tap av kjøreforstyrrelser og manglende evne til å få ereksjon. Depresjon og infertilitet er andre symptomer, noe som kan bidra til ereksjonsproblemer. Cushing er forårsaket av langvarig bruk av steroid medisinering, så du kan bli bedt om å redusere doseringen.
 • #13 Hyperprolactinemia. Denne tilstanden er en sjelden årsak til ereksjonsproblemer. Det skjer når nivået av hormonprolactin i hjernen øker, noe som forårsaker mangel på sexlyst og impotens. Det kan utløses av sykdom, svulster eller skade på hjernen. Behandlingen vil avhenge av årsaken.
 • #14 Peyronies sykdom. Denne uvanlige tilstanden kan forårsake anatomiske problemer som kan være mild til mer alvorlig. Symptomer inkluderer smerte i penis, en bøyd penis, harde klumper (plakk) i penis eller en deformert penis. Dette kan resultere i ereksjonsproblemer. Smerte er et av de første symptomene, så se legen din med en gang. Behandlinger spenner fra kirurgi, til medisinering for å redusere plakkdannelse eller strekkinnretninger.

 • De fysiske årsakene til ereksjonsproblemer er ikke bare relatert til bestemte helseforhold. Det er mange andre årsaker, blant annet:

 • #15 Medisinering. Noen menn opplever ereksjonsproblemer forårsaket av medisinen de er foreskrevet. Disse kan omfatte:

  – Diuretika – for hjertesvikt eller nyresykdom
  – Høyt blodtrykks medisiner – som betablokkere
  – antidepressiva
  – Kortikosteroid medisiner
  – Statiner eller fibrater – for høyt kolesterol
  – Antikonvulsiver – for epilepsi
  – Antihistaminer – for allergi
  – Kjemoterapi medisiner – for kreftbehandling.
 • #16 Kirurgi eller traumer. Skader på penis selv og bekkenkirurgi, som for eksempel radikal prostatakirurgi, kan resultere i ereksjonsproblemer.
 • #17 Ryggsmerter. Smerte forårsaket av ryggproblemer kan gjøre sex vanskelig. En studie fant at 34% av menn over 50 år med lumbal ryggradssykdom også hatt ereksjonsproblemer. Hvis kirurgi ikke hjelper, kan du bli foreskrevet medisiner for å behandle ereksjonsproblemer. Det er imidlertid viktig å snakke med legen din for å finne ut om årsaken til ereksjonsproblemer er fysisk eller psykologisk.
 • #18 Slag. Det er vanlig å oppleve ereksjonsproblemer etter å ha hatt et slag. Fysiske problemer inkluderer muskel svakhet eller stivhet, noe som kan vanskeliggjøre posisjonering for sex. Du kan ha mistet litt følelse, eller føler smerte eller tretthet. Et slag kan forårsake hormonelle ubalanser, så du kan føle deg deprimert, engstelig eller bare mistet interessen for sex. Noen ganger påvirker hjerneslaget en del av hjernen som styrer følelser, noe som kan øke vanskeligheten i forholdene dine. Det er viktig å erkjenne at det ikke er sannsynlig at sex utløser et annet slag. Snakk med legen din. Hjelp er tilgjengelig i form av medisinering, forholdsrådgivning og sexterapi.
 • #19 Tumorer. I noen tilfeller er ereksjonsproblemer et resultat av en hypofysetumor i hjernen som påvirker hormonets funksjon. Disse svulstene er nesten alltid godartede, men noen stimulerer produksjonen av prolaktin, noe som reduserer kjønnsdrift og opphisselse. Kirurgi er den vanligste behandlingen, men det finnes også stoffer for å redusere nivåer av prolaktin.
 • #20 Hodeskader. Eventuelle traumer i hjernen kan forårsake betydelige problemer. Manglende interesse for sex, inkludert å få og opprettholde ereksjon, er vanlig etter hode traumer. Faktisk påvirker det omtrent halvparten av de med hodeskader. Dette kan være et resultat av skade på hypothalamus, som regulerer seksuell opphisselse og funksjon. Eller det kan skyldes en hormonell ubalanse som endrer opphisselse. Hodepine, kvalme og svimmelhet kan også spille en rolle etter hodeskader, samt psykologiske effekter, som depresjon eller angst.
 • #21 Penis abnormiteter. Sjelden kan en mann bli født med en penis som har strukturelle mangler. Et eksempel er en mikropenis, når orgelet er unormalt lite og ikke klarer å fungere ordentlig. Tilstanden er normalt identifisert kort tid etter fødselen og antas å være forårsaket av mangel på testosteron under veksten av fosteret. Kirurgi har vært vellykket i å erstatte en liten penis med et større, fungerende organ.

 • En mer vanlig tilstand er phimosis, eller sammenblanding av forhuden, som kan behandles med medisinering og strekking. Andre abnormiteter inkluderer chordee, når penis er buet og andre strukturelle problemer knyttet til ventilproblemer. De fleste kan behandles med medisinering eller kirurgi.

  Hjelpemidler mot ereksjonsproblemer

  PROenhance gir bedre portens og sterkere ereksjonerFor dem som leter etter en naturlig måte for å bedre ereksjonen, men uten å måtte ta piller og tabletter, så er PROenhance™ Plaster det ideelle supplement. Sammensatt med 6 av de mest populære aktive ingrediensene for mannlig forbedring, noe som gjør disse lappene så unik er ikke bare dens proprietære formell, men dens avanserte leverings system som er designet for å gi det beste i hver eneste lapp. Les mer om Proenhance plaster

  Viaman kapsler mot ereksjonsproblemerViaman kapsler er et fantastisk produkt som er laget for å styrke manndommen. År med erfaring og et fokus på trygghet har resultert i disse sofistikerte kapslene, som er populære hos menn over hele verden. De er produsert med både sink og Maca rot. Dette er to naturlige ingredienser som ofte brukes i prestasjonsfremmende midler for menn, takket være deres bidrag til å opprettholde sunne mannlig hormonnivåer i blodet. De er også vel ansett for sine naturlige evner som afrodisiakum. Les mer om Viaman kapsler

  VigRX kapsler mot ereksjonsproblemerVigRX er et kosttilskudd for menn som ble utviklet for femten år siden, og har siden den gang oppnådd status som verdens bestselgende og mest populære produkt av sin type. Ingredienser som asiatisk ginseng og Gingko Biloba har gjort disse kapslene veldig potente. Dersom du også tar med de seks andre ingrediensene, utgjør dette til sammen en unik blanding. Det er derfor så mange kunder bestiller produktet om og om igjen, og gjort dette til det foretrukne valget for de fleste menn. Les mer om VigRX

  Artikler og mer informasjon om tema ereksjonsproblemer

  Ereksjonsproblemer psykisk
  Ereksjonsproblemer fysisk
  Ereksjonsproblemer medisin
  Ereksjonsproblemer sykkel
  Ereksjonsproblemer symptomer
  Ereksjonsproblemer tips
  Prostatakreft ereksjonsproblemer
  Naturmedisin mot ereksjonsproblemer
  Tabletter mot ereksjonsproblemer
  Kjæreste med ereksjonsproblemer
  Hva er ereksjonsproblemer
  Hjelp mot ereksjonsproblemer
  Grunner til ereksjonsproblemer
  Ereksjonsproblemer under samleie
  Ereksjonsproblemer steroider
  Ereksjonsproblemer prestasjonsangst
  Ereksjonsproblemer i fylla
  Ereksjonsproblemer depresjon
  Ereksjonsproblemer stress
  Ereksjonsproblemer diabetes
  Årsak til ereksjonsproblemer
  Ereksjonsproblemer overvekt
  Ereksjonsproblemer alkohol
  Ereksjonsproblemer
  Ereksjonsproblemer behandling


  Artikler relatert til seksualtekniske hjelpemidler
  Sex en naturlig del av livet også for funksjonshemmede
  Er det en menneskerett å ha sex
  Sex og samliv
  For tidlig utløsning
  Mister sexlysten ved bruk av p-piller