Sliter du med at du får utløsning alt for tidlig?

For Tidlig Utløsning

Sliter du med at du får utløsning alt for tidlig? Det sikreste tegnet på for tidlig utløsning er at utløsningen skjer før begge parter ønsker det. For mange skjer det under de fleste samleier, noe som kan gi bekymring, stress og ubehag for både han og henne. I denne artikkelen vil vi snakke om alt du trenger å vite om tidlig utløsning, og hva skal du gjøre hvis dette er et problem i forholdet ditt.

Mange menn får noen ganger utløsning tidligere enn ønsket. Så lenge dette bare skjer nå og da, er det vanligvis ikke noe problem. Hvis du derimot får utløsning tidligere enn deg og partneren vil ha – for eksempel før samleiet begynner eller kort tid etterpå – så har du sannsynligvis tilstanden og problemer med for tidlig utløsning. Men slapp av, det finnes behandling og en rekke rimelige hjelpemidler mot problemet.

Hva er tidlig utløsning?

For tidlig utløsning er at utløsning skjer langt tidligere enn ønsket under samleie. Det er store normale variasjoner om hva som regnes for regnes tidlig utløsning, men hvis utløsningen skjer innen ett eller to minutter, regnes det som for tidlig. Tidlig utløsning kan forårsake bekymring, stress og ubehag hvis det skjer hele tiden. Tidlig utløsning er spesielt vanlig første gang du har sex med en ny partner, men det kan også skje selv om du har hatt sex med samme partner over tid.

Mange menn sliter med for tidlig utløsning fra tid til annen, men for å kunne diagnostisere tidlig utløsning, er det nødvendig at dette skjer regelmessig – omtrent hver gang. Å se bort fra de som sliter med det noen ganger, anslås det at om lag 20 prosent av menn er innenfor denne diagnosen i perioder av livet.

For tidlig utløsning er en veldig vanlig seksuell lidelse. Forekomstdata varierer, men noen eksperter mener at dette påvirker så mange som 20-30% av alle menn. I en undersøkelse i 1987 og 1997 var for tidlig utløsning det vanligste seksuelle problemet. Selv om det er et vanlig problem som kan behandles, føler mange menn flau ved å snakke med eller søke hjelp fra legen for dette. Tidligere ble dette antatt å være et rent psykologisk fenomen, men eksperter mener at biologiske faktorer også spiller en rolle. Hos noen menn er for tidlig utløsning også forbundet med problemer med erektil dysfunksjon.

Det er behandling for tidlig utløsning. Medisiner, psykologisk rådgivning og læring av seksuelle teknikker som forsinker utløsningen, og kan forbedre din og partnernes seksuelle opplevelser. For mange menn er en kombinasjon av flere behandlinger nyttig.

Symptomer og tegn på tidlig utløsning

Det er ingen medisinsk standard for hvor lang tid det skal ta før du ikke kan kalle det for tidlig utløsning. Hovedtegnet til tidlig utløsning er at utløsningen oppstår før begge parter ønsker det under sex. Problemet kan oppstå i alle seksuelle situasjoner, eller det skjer bare i forbindelse med samleie.

Leger deler ofte tidlig utløsning i primær eller sekundær type:
Primær prematur utløsning er hvis du har hatt problemet så lenge du har vært seksuelt aktiv. Sekundær prematur utløsning er tilgjengelig hvis tilstanden har skjedd etter at du tidligere hadde seksuelle forhold uten tidlig utløsning.

Årsaker til tidlig utløsning

Eksperter vet ikke hva som forårsaker tidlig utløsning. Mens man tidligere trodde at forklaringen var rent psykologisk, vet vi nå at fenomenet for tidlig utløsning er mer komplisert og innebærer et komplekst samspill mellom psykologiske og biologiske faktorer.

Psykologiske årsaker til tidlig utløsning

Noen eksperter mener at tidlig seksuell opplevelse kan etablere et mønster som er vanskelig å forandre senere i livet. Problemer med å få ereksjon kan også bidra til å skape et raskt bevegelsesmønster. Angst eller usikkerhet i seksuell situasjon kan også bidra.

Biologiske årsaker til tidlig utløsning

Biologiske årsaker er unntaket, men ulike faktorer kan bidra til tidlig utløsning, for eksempel: Hormonforstyrrelser, nervesystemet eller urinveiene eller skader på magen. Noen medisiner eller bruk av narkotika kan også påvirke. En biologisk årsak er mest sannsynlig hvis problemet har vært livslangt (primær prematur utløsning).

Når bør du snakke med en lege?

Snakk med legen din hvis du føler deg dårlig og føler at du trenger hjelp med tidlig utløsning problemet. Diagnosen er basert på hva du forteller. Det kan være behov for å stille noen personlige og intime spørsmål, og det kan også være ønskelig for partneren din å delta i samtalen. Hvis du både har tidlig utløsning og problemer med å oppnå eller opprettholde ereksjon, kan det være hensiktsmessig for legen din å undersøke med hormontester og andre blodprøver. En samtale med lege vil hjelpe deg med å forstå problemet, og hvordan det kan løses, og ikke minst kunne forebygge for tidlig utløsning i fremtiden.

Hjelpemidler mot for tidlig utløsning

Det finnes en rekke hjelpemidler som er laget for dem som sliter med for tidlig utløsning. Felles for disse er at de reduserer følsomheten, og dermed kan hjelpe deg med å ha bedre kontroll over når utløsning skal skje, samt gi deg langt bedre selvtillit med din partner. Vel verdt å prøve innen man tar kontakt med lege for utredning.

Vigrx Delay SprayVigRX Delay Spray er et naturlig valg for menn som ser etter det lille ekstra. Dette er en hendig flaske med en størrelse på kun 50 ml, noe som gjør det enkelt å putte dem i lommen og ta den med deg over alt. VigRX er laget av en potent blanding av naturlige og aktive ingredienser, og mange menn over hele verden stoler på at dette produktet kan gi dem selvtilliten tilbake når det kommer til ytelsen på soverommet. Dette er en trygg og naturlig formel, som gjør at du kan ta kontroll når du trenger det. Les mer om VigRX Delat Spray

Viaman Delay Gel inneholder en blanding av trygge og aktive naturlige ingredienser, inkludert lett bedøvende peppermynteolje samt de etterspurte egenskapene til humleekstrakt. Alle bidrar til å få de sensuelle øyeblikkene til å virke som om de varer evig! Les mer om Viaman Dela Gel

Viaman Delay Wipes er servietter som er raske og enkle å bruke, samtidig som det knapt er synlig etter påføring. Serviettene inneholder rike ingredienser som er kjente for kunne hjelpe deg med å oppnå den utholdenheten i soverommet som du har drømt om! Les mer om Viaman Delay Wipes

Viaman Delay Spray eller forsinkelsesspray om du vil, er en potent men naturlig kombinasjon av ingredienser, som alle jobber sammen for å gi deg styrke, makt og kontroll når du trenger det som mest. Denne sprayen i lommeformat kan påføres 20 minutter før sengeleken begynner, og kan dermed hjelpe deg med å holde ut lengre. Les mer om Viaman Delay Spray

Artikler og mer informasjon om tema for tidlig utløsning

Altfor tidlig utløsning
For tidlig utløsning krem
Tidlig utløsning spray
For tidlig utløsning – Stopp og start teknikken
Hva er for tidlig utløsning?
Hvorfor Tidlig Utløsning
For Tidlig Utløsning Behandling
For Tidlig Utløsning
Tidlig utløsning medisin
Tidlig utløsning piller
Hindre tidlig utløsning
Plutselig tidlig utløsning
Vanlig med tidlig utløsning
Sliter med tidlig utløsning
Tidlig utløsning hos menn
Hypnose tidlig utløsning
Unngå tidlig utløsning
Tidlig utløsning løsning
Tidlig utløsning hjelp
Problemer med tidlig utløsning
Forebygge tidlig utløsning
Tidlig utløsning ny partner
Tidlig sædavgang tips
Tidlig sædavgang årsak
For tidlig sædavgang hjelp
Mannen kommer for tidlig
Kommer for tidlig under samleie
Hvordan unngå å komme tidlig


Artikler relatert til seksualtekniske hjelpemidler
Sex en naturlig del av livet også for funksjonshemmede
Er det en menneskerett å ha sex
Sex og samliv
Ereksjonsproblemer
Mister sexlysten ved bruk av p-piller