Tidlig utløsning hos menn

Tidlig utløsning hos menn

Tidlig utløsning hos menn. Uansett årsak, kan prematur utløsning være veldig frustrerende. Angst er ofte roten til dette vanlige problemet. For tidlig utløsning er, som navnet antyder, en tendens til at en mann ejakulerer med liten seksuell stimulering, vanligvis før starten av samleie eller like etter at det begynner. Her tar vi for oss alt du trenger vite om for tidlig utløsning hos menn.

For tidlig utløsning anses som den vanligste typen mannlig seksuell dysfunksjon. Leger anslår mellom 20 prosent og 30 prosent av mennene opplever tidlig utløsning på et tidspunkt i livet. Menn som lever med prematur utløsning, står overfor en stor følelsesmessig uro. De føler forlegenhet og mangel på kontroll.

Årsaker til tidlig ejakulasjon

Det er både psykologiske og biologiske grunner for tidlig utløsning. De psykologiske årsakene inkluderer:

 • Tidlige seksuelle opplevelser som etablerer et mønster der kjønn er knyttet til spenning, angst og krav om å utføre raskt av frykt for å bli oppdaget.
 • Menn finner seg overfølsomme og ute av stand til å senke og nyte glede av sex.
 • Angst om seksuell ytelse eller om andre livsspørsmål. Denne angsten kan skape overstimulering som fører til for tidlig utløsning.
 • Bekymring over erektil dysfunksjon. Menn som er ivrige etter å oppnå eller opprettholde ereksjon, kan begynne å skynde seg å ejakulere, og har derfor problemer med å få sine kropper ut av den vanen.

 • Biologiske og andre årsaker til tidlig utløsning inkluderer:

 • Unormale hormonnivåer
 • Lavt nivå av nevrotransmitteren serotonin
 • Unormal tilstand som påvirker ejakulatorisk system
 • Skjoldbruskkjertelproblemer
 • Betennelse eller infeksjon i reproduktive organer, spesielt prostata eller urinrør
 • Skader på nervesystemet, som kunne ha vært forårsaket av traumer eller operasjoner
 • Bruk av rusmidler
 • Diabetes og / eller kardiovaskulær sykdom

 • For tidlig utløsning: Utredning og behandling

  Menn som opplever for tidlig utløsning forårsaket av psykologiske problemer bør vurdere atferdsterapi. Slike terapi kan innebære onanering en time eller to før sex for å gi deg en bedre sjanse til å forsinke ejakulasjon. En mann kan også velge å unngå samleie en stund, fokuserer i stedet på andre former for seksuell lek og gir deg sjansen til å arbeide gjennom angst og press som påvirker hans prestasjon.

  Andre måter å behandle eller takle for tidlig utløsning omfatter:

 • Stopp-og-start-metoden. Mannen senker eller reduserer stimuleringen når han føler seg nærmer seg klimaks. Dette kan innebære å fjerne penis, eller bare bli veldig stille. Når øyeblikket er gått, fortsetter han samleie. Les mer om stopp-start teknikken
 • Klemmeteknikken. Mannenes partner klemmer spissen av hans penis når han føler seg klar til å klimaks. Partneren opprettholder klemmen i flere sekunder, til trangen til å ejakulere forsvinner. Etter ytterligere 30 sekunder kan mannen og partneren hans gå tilbake til sex. Ved gjentatte repetisjoner kan dette kan hjelpe mannen til å trene kroppen sin fra for tidlig utløsning.
 • Kondombruk. Kondomer reduserer mengden stimulering mannen får og kan hjelpe ham med å vare lenger.
 • Desensibiliserende smøremidler. Disse inneholder en mild bedøvelse som midlertidig nummerer huden på penis. Disse smøremidlene finnes som krem, spray, gel eller servietter. Du finner gode alternativer nederst i artikkelen.
 • Medisinering. Antidepressiva kan foreskrives for å forsinke en manns orgasme.
 • Og selvfølgelig er det den gamle vitsen om å tenke på oppvasjen når klimaks nærmer seg. Fokusere hans tanker på noe ikke-seksuelt kan hjelpe en mann til å vare lenger.

 • Hjelpemidler mot for tidlig utløsning

  Det finnes en rekke hjelpemidler som er laget for dem som sliter med for tidlig utløsning. Felles for disse er at de reduserer følsomheten, og dermed kan hjelpe deg med å ha bedre kontroll over når utløsning skal skje, samt gi deg langt bedre selvtillit med din partner. Vel verdt å prøve innen man tar kontakt med lege for utredning.

  Vigrx Delay SprayVigRX Delay Spray er et naturlig valg for menn som ser etter det lille ekstra. Dette er en hendig flaske med en størrelse på kun 50 ml, noe som gjør det enkelt å putte dem i lommen og ta den med deg over alt. VigRX er laget av en potent blanding av naturlige og aktive ingredienser, og mange menn over hele verden stoler på at dette produktet kan gi dem selvtilliten tilbake når det kommer til ytelsen på soverommet. Dette er en trygg og naturlig formel, som gjør at du kan ta kontroll når du trenger det. Les mer om VigRX Delat Spray

  Viaman Delay Gel inneholder en blanding av trygge og aktive naturlige ingredienser, inkludert lett bedøvende peppermynteolje samt de etterspurte egenskapene til humleekstrakt. Alle bidrar til å få de sensuelle øyeblikkene til å virke som om de varer evig! Les mer om Viaman Dela Gel

  Viaman Delay Wipes er servietter som er raske og enkle å bruke, samtidig som det knapt er synlig etter påføring. Serviettene inneholder rike ingredienser som er kjente for kunne hjelpe deg med å oppnå den utholdenheten i soverommet som du har drømt om! Les mer om Viaman Delay Wipes

  Viaman Delay Spray eller forsinkelsesspray om du vil, er en potent men naturlig kombinasjon av ingredienser, som alle jobber sammen for å gi deg styrke, makt og kontroll når du trenger det som mest. Denne sprayen i lommeformat kan påføres 20 minutter før sengeleken begynner, og kan dermed hjelpe deg med å holde ut lengre. Les mer om Viaman Delay Spray

  Artikler og mer informasjon om tema for tidlig utløsning

  Altfor tidlig utløsning
  For tidlig utløsning krem
  Tidlig utløsning spray
  For tidlig utløsning – Stopp og start teknikken
  Hva er for tidlig utløsning?
  Hvorfor Tidlig Utløsning
  For Tidlig Utløsning Behandling
  For Tidlig Utløsning
  Tidlig utløsning medisin
  Tidlig utløsning piller
  Hindre tidlig utløsning
  Plutselig tidlig utløsning
  Vanlig med tidlig utløsning
  Sliter med tidlig utløsning
  Tidlig utløsning hos menn
  Hypnose tidlig utløsning
  Unngå tidlig utløsning
  Tidlig utløsning løsning
  Tidlig utløsning hjelp
  Problemer med tidlig utløsning
  Forebygge tidlig utløsning
  Tidlig utløsning ny partner
  Tidlig sædavgang tips
  Tidlig sædavgang årsak
  For tidlig sædavgang hjelp
  Mannen kommer for tidlig
  Kommer for tidlig under samleie
  Hvordan unngå å komme tidlig


  Artikler relatert til seksualtekniske hjelpemidler
  Sex en naturlig del av livet også for funksjonshemmede
  Er det en menneskerett å ha sex
  Sex og samliv
  Ereksjonsproblemer
  Mister sexlysten ved bruk av p-piller