Sliter du med tidlig utløsning?

Sliter med tidlig utløsning

Sliter du med for tidlig utløsning? Prematur ejakulasjon også kjent som rask utløsning, for tidlig klimaks påvirker 1 av 5 menn i alderen 18-59 år. Vanligvis betegnes som et psykologisk problem, men biologi spiller også en rolle i den. Her tar vi for oss alt du trenger vite hvis du eller din partner sliter med tidlig utløsning.

Ejakulasjon styres av sentralnervesystemet og er det kombinerte resultatet av seksuell stimulering og impulser som skyldes friksjon som bæres fra ryggmargen til hjernen.

En ejakulasjon har to faser:

Fase 1 – Utslipp
Lagring og transport av sæd fra testikler), kontrakt til; klemme sperma fra prostata kjertelen mot bunnen av penis. Seminale vesikler frigjør en sekresjon som blander seg med sæden for å lage sæd. Utløsning blir uunngåelig på dette stadiet.

Fase 2 – Ejakulasjon
Basismusklene i peniskontrakten tvinger sæden ut av penis (utløsning og orgasme) mens blærehalsen også trekker seg sammen. Orgasmer kan også forekomme uten seminal utløsning fra penis. En penis vil som regel bli slapp etter orgasme.

Hva er for tidlig utløsning?

For tidlig utløsning (PE) skyldes mangel på frivillig kontroll over utløsning. Mange menn opplever utløsning raskere enn de, eller deres partner, vil ha under samleie. PE kan ofte bli et frustrerende problem og kan hindre nytelse av sex, påvirke forhold og livskvalitet også. Prematur ejakulasjon av og til er ikke en grunn til bekymring, men hyppig PE kan forårsake nød og belastning i parets forhold også.

Hva forårsaker prematur utløsning?

Selv om den eksakte årsaken til tidlig utløsning ikke er kjent, viser den nyeste undersøkelsen at serotonin, et naturlig nervesubstans, er viktig. Påvirkning av serotoninfunksjon i hjernen kan være en årsak til PE. Disse studiene har vist at lave nivåer av serotonin i hjernen sannsynligvis vil resultere i PE. Det er visse psykologiske faktorer som midlertidig depresjon, stress, unormale forventninger til seksuell ytelse, seksuell undertrykkelse eller lav selvtillit, kan også forårsake PE. Mellommenneskelig dynamikk som mangel på kommunikasjon mellom partnere, skadede følelser eller uløste tvister bidrar også.

Kan tidlig utløsning forekomme senere i livet?

For tidlig utløsning (PE) kan forekomme i alle aldre. Selv om aldring ikke er funnet å bidra til PE, resulterer det i progressiv utløsning og erektil dysfunksjon. Ereksjonene kan være mindre og mindre harde, og de kan ikke være i stand til å holde i lengre tid.

Kan både prematur utløsning og erektil dysfunksjon påvirke en mann samtidig?

Noen ganger kan prematur utløsning (PE) bli sett hos personer som har erektil dysfunksjon (ED), som er manglende evne til å oppnå og / eller opprettholde ereksjon i en tilfredsstillende tidsperiode. På tidspunktet er PE også forvirret med ED når penis blir slap etter en tidlig orgasme. Hvis du har ED og PE, er det tilrådelig å behandle ED først ettersom PE kan løse seg selv etter dette.

Når burde du besøke en lege?

I tilfelle du lider av tidlig utløsning (PE), er det ofte slik at din seksuelle lyst blir rammet, er det tilrådelig å søke råd hos lege. For bedre å forstå og diagnostisere problemet, vil legen måtte stille spørsmål, for eksempel:

 • Hvor ofte oppstår PE?
 • Hvor lenge har du hatt problemet?
 • Er det begrenset til en partner? Eller oppleves det med hver eneste partner?
 • Oppstår PE ved hvert seksuelt forsøk eller bare noen få?
 • Hvilken type seksuell aktivitet (dvs. forspill, onani, samleie, bruk av visuelle spor osv.) Er engasjert i og hvor ofte?
 • Hvordan har PE påvirket seksuell aktivitet?
 • Hva er kvaliteten på ditt personlige forhold?
 • Hvordan har PE påvirket livskvaliteten din?
 • Er det noen faktorer som gjør PE verre eller bedre (dvs. stoffer, alkohol, etc)?

 • Hvordan snakker du med din partner om tidlig utløsning?

  For tidlig utløsning (PE) påvirker deg, din partner og ditt sexliv også. Intimiteten mens samleie slutter brått når PE oppstår, og dette kan resultere i sinne, skam og frustrasjon hos begge parter. Kommunikasjon mellom partnere anses som det beste første skrittet mot diagnose og behandling. Parrådgivning og sexterapi har vist seg å være effektivt også. Ulike gjensidige teknikker (klemmeteknikk, osv.) Kan bidra til å forlenge ereksjonen.

  Hvilke behandlinger er tilgjengelige?

  Behandlingene for tidlig utløsning kan inkludere psykologisk eller atferdsterapi og medisiner. Legen vil kunne gi deg den mest effektive og passende behandlingen for deg.

  Dette er de ulike behandlingsmetodene for PE:

 • Psykologiske terapier. Psykologisk terapi kan brukes enkeltvis eller i kombinasjon med medisinsk / atferdsterapi for behandling av PE. Denne terapien hjelper ved å gjenkjenne og behandle psykologiske faktorer som kan bidra til PE. Dette hjelper mannen til å redusere hemmelser om seksuell ytelse og øke selvtilliten.
 • Behandlingsterapi. Behavioral terapi vil foreslå effektive øvelser som krever felles forsøk av begge parter for å forlenge utløsning.
 • Klemmeteknikken. involverer partneren som stimulerer mannens penis til nær-utløsning. Like før utløsning er partneren pålagt å klemme penis hardt nok til å få ham til å miste ereksjonen delvis. Denne oppgaven tar sikte på å hjelpe mannen til å gjenkjenne tegnene på forutløsning for å kontrollere og forsinke det alene.
 • Start-stop-metoden. Stimulerer penis til rett før utløsning, og stopp plutselig stimuleringen til følelsen av utløsning forsvinner. Denne prosessen gjentas tre ganger før du tillater utløsning den fjerde gang. En gjentakelse av denne øvelsen 3 ganger / uke bidrar til å gjenvinne kontrollen betydelig. Les mer om stopp-start teknikken
 • Medisinske behandlinger. Lokale anesthetiske kremer, spray, gel eller servietter kan brukes til å behandle PE når det påføres penisens hode rundt 10-15 minutter før samleie for å redusere følsomheten.

 • Hjelpemidler mot for tidlig utløsning

  Det finnes en rekke hjelpemidler som er laget for dem som sliter med for tidlig utløsning. Felles for disse er at de reduserer følsomheten, og dermed kan hjelpe deg med å ha bedre kontroll over når utløsning skal skje, samt gi deg langt bedre selvtillit med din partner. Vel verdt å prøve innen man tar kontakt med lege for utredning.

  Vigrx Delay SprayVigRX Delay Spray er et naturlig valg for menn som ser etter det lille ekstra. Dette er en hendig flaske med en størrelse på kun 50 ml, noe som gjør det enkelt å putte dem i lommen og ta den med deg over alt. VigRX er laget av en potent blanding av naturlige og aktive ingredienser, og mange menn over hele verden stoler på at dette produktet kan gi dem selvtilliten tilbake når det kommer til ytelsen på soverommet. Dette er en trygg og naturlig formel, som gjør at du kan ta kontroll når du trenger det. Les mer om VigRX Delat Spray

  Viaman Delay Gel inneholder en blanding av trygge og aktive naturlige ingredienser, inkludert lett bedøvende peppermynteolje samt de etterspurte egenskapene til humleekstrakt. Alle bidrar til å få de sensuelle øyeblikkene til å virke som om de varer evig! Les mer om Viaman Dela Gel

  Viaman Delay Wipes er servietter som er raske og enkle å bruke, samtidig som det knapt er synlig etter påføring. Serviettene inneholder rike ingredienser som er kjente for kunne hjelpe deg med å oppnå den utholdenheten i soverommet som du har drømt om! Les mer om Viaman Delay Wipes

  Viaman Delay Spray eller forsinkelsesspray om du vil, er en potent men naturlig kombinasjon av ingredienser, som alle jobber sammen for å gi deg styrke, makt og kontroll når du trenger det som mest. Denne sprayen i lommeformat kan påføres 20 minutter før sengeleken begynner, og kan dermed hjelpe deg med å holde ut lengre. Les mer om Viaman Delay Spray

  Artikler og mer informasjon om tema for tidlig utløsning

  Altfor tidlig utløsning
  For tidlig utløsning krem
  Tidlig utløsning spray
  For tidlig utløsning – Stopp og start teknikken
  Hva er for tidlig utløsning?
  Hvorfor Tidlig Utløsning
  For Tidlig Utløsning Behandling
  For Tidlig Utløsning
  Tidlig utløsning medisin
  Tidlig utløsning piller
  Hindre tidlig utløsning
  Plutselig tidlig utløsning
  Vanlig med tidlig utløsning
  Sliter med tidlig utløsning
  Tidlig utløsning hos menn
  Hypnose tidlig utløsning
  Unngå tidlig utløsning
  Tidlig utløsning løsning
  Tidlig utløsning hjelp
  Problemer med tidlig utløsning
  Forebygge tidlig utløsning
  Tidlig utløsning ny partner
  Tidlig sædavgang tips
  Tidlig sædavgang årsak
  For tidlig sædavgang hjelp
  Mannen kommer for tidlig
  Kommer for tidlig under samleie
  Hvordan unngå å komme tidlig


  Artikler relatert til seksualtekniske hjelpemidler
  Sex en naturlig del av livet også for funksjonshemmede
  Er det en menneskerett å ha sex
  Sex og samliv
  Ereksjonsproblemer
  Mister sexlysten ved bruk av p-piller